Segmen 9 Juta Special Bloglist

Segmen 9 Juta Special Bloglist

Hai semua, dalam dua tiga hari ni Amar rasa aktif sikit nak update blog. Tak tahu la kenapa but issa good thing i guess. Harap mood blogging Amar berkekalan sampai bila-bila. Ok, entri kali Amar nak ambik peluang untuk join segmen bloglist yang dianjurkan oleh Kakak Sayidah Napisah. Korang tahu tak baru-baru blog dia dapat 48k pageview dalam masa sehari. Hebat kan. Congrats to you kak. 

Untuk join segmen ni terdapat beberapa syarat yang mesti dipenuhi dan salah satunya merupakan soalan iaitu :
nyatakan TIGA first impression orang terhadap anda; yang biasa anda dengar
Aku pun berfikir sejenak, apa first impression orang lain terhadap aku ya. Tak pernah pulak terfikir nak tanya orang. Fikir lepas fikir macam mana nak jawab soalan ni datang la satu idea untuk tanya soalan ni kat instagram story. Alhamdulillah, dapat juga beberapa respon dari rakan instagram. Thank you for those who jawab soalan aku.

aku tak tahu nak tunjuk yang mana satu so aku tunjuk respon dari rakan uni aku jelah
Finally dapat juga join segmen ni, so nilah first impression orang terhadap Amar:
1. Pendiam
- Mungkin sebab baru masuk uni and tak kenal sesiapa lagi tapi kalau Amar dah selesa dengan orang tu kita boleh jadi geng sampai bila-bila
2. Sombong
- Tak pun tapi kena tegur la dulu. Kalau tak tegur, amar pun malu nak start conversation sebenarnya. Amar ni bukan peramah sangat and susah nak start conversation ngan orang sekeliling.
3. Baik terox
- Thank you tapi Amar takdelah baik sangat sangat sangat pun. Mungkin Allah tutup aib Amar kot sebab tu nampak baik hehe.
4. Sweet talker 
- This is literally not true at all hahaha. Kalau benda ni betul mesti berebut orang nak kat Amar :P

I think thats all je kot pandangan orang terhadap Amar. Btw segmen ni tinggal beberapa hari je lagi nak habis tapi takpelah join je selagi sempat. Kalau korang nak join boleh klik banner kat atas ya.

Adios.
Segmen 9 Juta Special Bloglist Segmen 9 Juta Special Bloglist Reviewed by Amar Razali on July 01, 2019 Rating: 5

12 comments:

  1. Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    https://fiqadira.blogspot.com/2019/07/segmen-9-juta-special-bloglist.html

    ReplyDelete
  2. Salam blogwalking. Saya pun join segmen ni. https://inspiringsharing.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hi 😃 singgah sini dari segmen yang sama

    https://asyiqinroslee.blogspot.com/2019/07/segmen-9-juta-special-bloglist.html?m=1

    ReplyDelete
  4. kunjungan khamis :)

    http://nawzaniruz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. good luck!! thanks for ur visit. :)

    ReplyDelete
  6. Hi Amar, saya datang balas kunjungan Amar. Terima kasih

    ReplyDelete
  7. All the best! Sy baru follow amar ~ :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.