REVIEW MCDONALDS SPICY KOREAN BURGER

Nota : Review ini tidak ditaja oleh mana-mana pihak.Segala kos pembelian makanan,produk dan lain-lain dibeli menggunakan duit sendiri.Ini merupakan review yang paling jujur dan ikhlas dari hati nurani yang pernah anda baca.Tajaan PapaMama mungkin termasuk dalam pembelian.


Hi people i'm back YO ! Kali ni amar rasa tergerak hati untuk start tulis mengenai review barangan yang amar pernah cuba.So,untuk tajuk kali ni,amar akan tulis mengenai burger McDonalds yang masih panas iaitu Spicy Korean Burger a.k.a burger charcoal (arang batu).Burger ni didatangkan sekali dengan crisp criss-cut chips untuk menggantikan french fries dan satu cup air coke.

First impression amar pasal benda ni tetiba amar terbayangkan kartun spongebob yang mr.krab gi keluarkan burger sponge warna kuning sampai semua orang tukar jadi warna kuning.

(sorry but spongebob is my most favourite cartoon hihi)

Ok!Back to the topic,burger ni sangat sesuai untuk peminat makanan pedas sebab the burger is TOTALLY SPICY dan bila makan burger ni,akan keluar lah bunyi hiss dari mulut sebab bahang nya agak terasa di lidah.Tapi bagi amar yang memang peminat tegar makanan pedas,amar bagi 3 out of 5 star untuk kepedasannya sebab for me ,ramen samyang tu lagi pedas and pedas burger ni lebih kurang dengan pedas Ayam Goreng McDonalds.Amar actually pergi makanan benda alah ni dengan dua orang kawan amar,one of them macam tak suka sangat dan takboleh burger ni sebab dia cakap rasa dia pelik, so amar boleh simpulkan bukan semua orang suka rasa burger hitam ni.


Bagi kentang baru tu,sejujurnya amar memang tak suka sangat dengan kentang tu sebab ianya terlalu ranggup macam amar tak dapat betul-betul rasa kentang tu sendiri and amar lebih prefer french fries je.Pasal air coke,amar tak nak ulas panjang-panjang sebab rasa air coke samanya je kat mana-mana pun.So,for the full set amar bagi 3 out 5 star jugak sebab impression amar pada benda ni lagi tinggi pada mulanya.

Harga set biasa kentang ni is about RM16 and its actually worth to try this food sebab belum rasa belum tahu kan.Then benda ni pun seasonal je kan ,bukan selalu ada kat McD tu.Mungkin korang boleh cakap lidah amar menipu tapi apa kata korang try sendiri benda ni.Then catit pendapat korang dekat ruang komen kat bawah tu

FYI,we had the burger for our lunch masa outing at McDonalds Pekan Banting.
#sajanakbagitahu #salahke #takdekaitan #HAHAHA

Akhir Kata, GOOD BYE ADIOS :)

REVIEW MCDONALDS SPICY KOREAN BURGER REVIEW MCDONALDS SPICY KOREAN BURGER Reviewed by Amar Razali on August 26, 2017 Rating: 5

1 comment:

  1. Eeee tu pun nak cakap dia gi outing hahaha #taksalahpun 😂😂😂😂😂

    ReplyDelete

Powered by Blogger.